Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 iunie 2010

De ce "detailing-romania"?

Pasiune? Hobby? Si una si alta. Detailingul auto m-a fascinat inca de la prima masina pe care am avut-o. A trecut ceva vreme de atunci, si pasiunea mi s-a accentuat odata cu descoperirea cu adevarat a ceea ce inseamna si, mai ales la ce obtin dupa un detailing facut in putinele clipe de timp liber pe care le am. Si uite asa se cam duce de cele mai multe ori weekendul spre disperarea familiei...
Cu timpul am inceput sa descopar multe din produsele existente pe piata. Usor usor am inceput sa caut pe site-uri dedicate, articole despre cum se face o ceruire corecta, un polish, o spalare...
Ma uitam cu admiratie la forumurile de profil britanice, frantuzesti...La noi, nimic. Asa ca, intr-o buna zi, mi-am spus ca trebuie sa existe si in Romania un forum dedicat detailingului si asa am pornit proiectul "detailing-club.ro, primul forum de profil de la noi. Asta s-a intamplat pe 14 Iulie 2008, ziua cand acel forum s-a facut aparitia pe piata media a internetului.
Intr-un timp destul de rezonabil am reusit prin mijloace promotionale sa aduc pe forum cativa pasionati si, iata, azi, avem cateva sute de membrii inregistrati si alte cateva sute care ne viziteaza zilnic. Nu a fost usor, am avut impreuna cu colegii de forum de infruntat multe mentalitati, multi neincrezatori care ne sfatuiau sa lasam "frecatul tablei" si sa facem ceva mai bun.
Stiu dragii mei, multi considera masina ca pe un simplu fier, un mijloc de locomotie care te duce din punctul "A" in "B" si...atat.
Sunt o fire destul de incapatanata si nu m-am lasat doborat de astfel de mentalitati si conceptii.
Dar pana sa constietizeze posesorul roman de masina ca, detailingul-cosmetica auto- este in favoarea lui, a protejarii investitiei pe care a facut-o in masina, are sa mai treaca ceva timp.
De aceea stimati prieteni am hotarat ca incepand de azi, sa apara si "pruncul" acesta de blog intitulat mai mult decat sugestiv "Detailing-Romania". Imi doresc doar ca si el sa contribuie la promovarea acestei pasiuni minunate si benefice printre proprietarii de masini de pe la noi.
Mai sunt foarte multe de spus si va promit ca o voi face.
Voi incerca pe cat posibil sa vin in intampinarea voastra, a celor care doriti sa intelegeti acest fenomen, cu cele mai bune sfaturi, tehnici si ghiduri despre detailing.

4 comentarii:

  1. Felicitari pentru blog si sa speram ca alaturi de detailing-club.ro sa reuseasca sa converteasca cat mai multi posesori de masini in pasionati.

    Multa bafta si la cat mai multe subiecte interesante.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Cornel si sunt convins ca si cu sprijinul vostru, colegii de pe "fratele mai mare" detailing-club.ro sa facem din acest hobby, un sport national...

    RăspundețiȘtergere
  3. În primul rând felicitări pentru blog, faci o treabă foarte bună și sper ca pasiunea și entuziasmul tău să fie înțelese/împărtășite de cât mai mulți. În al doilea rând, nu mă pot abține să comentez la atitudinea ta (generală, de altfel) și anume, blamarea românilor... țin să te contrazic. Dai de înțeles că noi nu avem grijă de mașini, eu chiar susțin contrariul, mulți prieteni din Franța/Italia sunt uimiți de câtă grijă au oamenii de mașini aici. La ei, nici loviturile nu le repară ca lumea, le lasă chit, cu stratul de murdărie pe ele de un deget (exagerat, știu), etc. Probabil, din grandomanie, snobism, sau cine știe ce motiv, la noi grija de mașini, așa sloppy (chiar nu am găsit termenul în română)cum e ea, e de apreciat prin comparație. Numai bine și ține-o tot așa!

    RăspundețiȘtergere
  4. da, poate ca e cam generalista exprimarea, dar nu se adreseaza romanilor la modul general ci...la o destul de numeroasa categorie de posesori de masini.
    si crede-ma, am motive foarte serioase sa afirm acest lucru. in general nu fac afirmatii gratuite si imi place sa mi le probez .
    nu ai gasit din pacate niste exemple foarte bune de comparatie amintind de Franta si Italia...trebuia sa mai adaugi si Spania, si...tabloul tarilor in care masina este un simplu obiect de locomotie era intreg.normal ca ei sa se mire de cum unii dintre ai nostri isi "bibilesc' bijuteriile, pt ca ei..chiar nu prea fac acest lucru. arunca te rog o privire la tari precum Anglia, Germania, Austria, Olanda, ca sa nu mai vorbim de Statele Unite-patria Meguiars...
    multumesc pentru cuvintele frumoase si ma bucur ca esti un pasionat de frumos si curat!

    RăspundețiȘtergere